Σαλάτα με μαρούλι, ανθότυρο και καρύδια

Η "μια σαλάτα για βραδινό" είναι κάτι που τρομάζει πολύ κόσμο σε μια διατροφή. Συχνά θεωρούμε ότι οι σαλάτες δεν έχουν ιδιαίτερη γεύση, ότι δεν είναι κανονικό φαγητό, ότι συνδέονται απαραίτητα με μια αυστηρή δίαιτα... Όλα αυτά όμως δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Οι σαλάτες με τα σωστά υλικά μπορούν να γίνουν ο καλύτερος και νοστιμότερος σύμμαχός μας σε μια διατροφή. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω μια πολύ ελαφριά και εύκολη σαλάτα που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από 5 λεπτά. Πριν από αυτό όμως, λίγα tips για τις σαλάτες:

1. Οι περισσότερες θερμίδες έρχονται από το λάδι (100-120 θερμίδες η κάθε κουταλιά της σούπας). Αποφύγετέ το όσο μπορείτε, ή περιοριστείτε στη μία κουταλιά ανά άτομο.
2. Το ανθότυρο είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ τυρί με λίγες θερμίδες που συχνά παραβλέπουμε, ενώ πάει πολύ στις περισσότερες σαλάτες.
3. Ζωντάνεψε τις σαλάτες σας με ξηρούς καρπούς, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα. Δεν θα δώσουν μόνο γεύση στο γεύμα σας, αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά.
4. Μην φοβάστε τους υδατάνθρακες στις σαλάτες σας. Αραβική πίτα, κρουτον, παξιμάδια, όλα μπορούν να προστεθούν στη σωστή ποσότητα για να κάνουν την σαλάτα σας πιο "γεύμα". Είναι καλύτερο να προσθέσετε 100-160 θερμίδες από υδατάνθρακες αλλά να νιώσετε ότι φάγατε, παρά να πεινάτε ξανά σε μια ώρα.

Και τώρα η συνταγή:

1. Απλώστε μια αραβική πίτα σε ένα βαθύ πιάτο
2. Κόψτε όσο μαρούλι χωράει στο πιάτο (στην φώτο έχω δύο είδη αλλά μπορεί να είναι όσα θέλετε)
3. Κόψτε 5 φέτες ανθότυρο
4. Σπάστε 2 κουταλιές της σούπας ψίχα καρυδιού από πάνω
5. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο
6. Προσθέστε αλάτι
7. Ανακατέψτε την σαλάτα μέσα στην αραβική πίτα και είστε έτοιμοι

Θερμίδες: 220kcal