Ποιος είμαι

Γεννήθηκα το 1993 και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να τρώω και να μαγειρεύω! Μεγαλώνοντας άρχισα να βλέπω ότι η αγάπη μου για το φαγητό είχε αρχίσει να με κάνει να παίρνω κιλά, οπότε άρχισα να κάνω δίαιτες, να προσέχω περισσότερο, να αποφεύγω συγκεκριμένα φαγητά... και δεν μου άρεσε καθόλου!

Αρχικά πίστευα ότι εγώ ήμουν το πρόβλημα και όλοι γύρω μου μπορούσαν να ακολουθούν προγράμματα διατροφών χωρίς πρόβλημα, ήθελε απλά προσπάθεια. Κατάλαβα γρήγορα όμως ότι στην πραγματικότητα, σχεδόν κανείς δεν θέλει να κάνει δίαιτα, κανείς δεν θέλει να πάει στο διαιτολόγο. Στην διατροφή εστιάζουμε τόσο στο τι πρέπει να κάνουμε που δεν σταματάμε να αναρωτηθούμε τι θέλουμε να κάνουμε.

Και κάπως έτσι αποφάσισα να γίνω και εγώ Διαιτολόγος και θα βρω τρόπο να κάνω την διατροφή υγιεινή και ελαφριά, αλλά παράλληλα ευχάριστη και νόστιμη. Ο στόχος μου είναι κάθε φορά που έρχεται κάποιος σε εμένα να μην νιώθει ότι πάει να κάνει κάτι δυσάρεστο και καταπιεστικό. 

Σπούδασα Διατροφή και Διατροφολογία στο King's College του Λονδίνου και μέσα από τις σπουδές και την δουλειά μου αργότερα στο νοσοκομείο Saint Thomas, ανακάλυψα κάτι που θα άλλαζε τη ζωή μου. Στη Διαιτολογία μαθαίνουμε από την πρώτη μέρα να απαντάμε σε δύο ερωτήσεις: ΤΙ και ΠΩΣ.

Ποτέ όμως δεν ρωτάμε το ΓΙΑΤΙ. 

Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να μάθω ότι οι άνθρωποι σπάνια τρώνε γιατί πεινάνε. Πόσες φορές έχουμε βρεθεί όλοι μπροστά από το ψυγείο χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Και τότε κατάλαβα ότι αν ήθελα να κάνω την διατροφή πραγματικά εύκολη και ευχάριστη, θα χρειαζόμουν ένα ακόμα εργαλείο. Έτσι έκανα το πρώτο μου μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο του Liverpool και ξεκίνησα να σχεδιάζω την ιδέα του LoveMyKilos. 

Επέστρεψα στην Ελλάδα γιατί ποτέ δεν ένιωσα ότι ανήκω στην Αγγλία. Ήθελα να προσπαθήσω στη χώρα μου, να κάνω κάτι καινούργιο, κάτι δικό μου. Ενώ δούλευα σαν διαιτολόγος, πήρα το δίπλωμά μου στο Coaching από το ΕΚΠΑ και έκανα ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στην Εκτίμηση και Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού και Φαρμακευτικού Κινδύνου στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Σήμερα συνεχίζω ως υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διδάσκω σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και σε σεμινάρια σε διάφορες σχολές της Αττικής. 

Και πλέον φτάνουμε στο σήμερα, όπου έχω ξεκινήσει το LoveMyKilos στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα (διαδικτυακά), διδάσκω σε σεμινάρια, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα  διάφορων σχολών της Αττικης και παράλληλα φτιάχνω κάθε μέρα συνταγές και προτάσεις που μπορείτε να βρείτε στο Facebook και στο Instagram μου. Κάντε follow, like και στείλτε ένα μήνυμα αν θέλετε να με γνωρίσετε καλύτερα και να βρούμε μαζί το ιδανικό πρόγραμμα διατροφής για εσάς!

 

Εκπαίδευση

2018 – σήμερα: Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, PhD Αλληλεπίδραση Διατροφικών και Γονιδιακών Παραγόντων στον Κίνδυνο Εμφάνισης Καρκίνου του Μαστού

2016 – 2018: Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, MSc Εκτίμηση και Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού και Φαρμακευτικού Κινδύνου

2016-2017: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Coaching Leadership: Στα βήματα του Σωκράτη»

2015-2016: University of Liverpool, PG Ψυχολογία

2011 – 2015: King’s College London, BSc(Hons) Διατροφή και Διαιτολογία